En samisk tidningshistoria – Boklayout

När den samiska kultur- och samhällstidskriften Samefolket fyllde 100 år ville de fira med en jubileumsbok. Norrbotten Grafisk Design stod för layout, omslagsdesign och inskanning och retuschering av arkivmaterial. Resultatet blev en inbunden bok med guldfoliering och gyllene kapitälband. Mönstret som pryder omslaget är skapat utifrån gamla grafiska symboler som har varit med under Samefolkets historia.

Läs mer »

Djungelstugan – Grafisk profil

Den lummiga, varma, serviceinriktade blomsterhandeln Djungelstugan i Kiruna behövde en grafisk profil. En grafisk profil som förmedlade just de orden: lummigt, varmt, serviceinriktat. Personligt. Mysigt. Och en kärlek för växter i alla dess slag. Projektet mynnade ut i en grafisk profil med färger hämtade från naturen, mönster och grafiska element som för tankarna till djungel och trädgård, typografi som snabbt skapar igenkänning och utstrålar personlighet. För Djungelstugan är inte en vanlig blomsterhandel – och det ska synas! En blomma i taget.

Läs mer »
Ny webb till Samefolket!

Samefolket – Webb

Efter en händelserik start på 2019 har Norrbotten Grafisk Design samarbetat med Samefolket — och bland annat utvecklat en ny webb. Den anrika tidningen har fyllt 100 år, vilket innebär att det ryms mycket historia och personlighet mellan raderna. Målet den nya hemsidan var att lyfta fram innehållet, eftersom det är innehållet som gör tidningen, men fokus låg även på att lyfta fram Samefolkets identitet. I sidhuvud och sidfot ligger den ikoniska bården med sameflaggans färger, för det är detaljerna som skapar helheten. Artiklarna är utformade för att ge en lättsam läsupplevelse på såväl dator som mobil.

Läs mer »

Jokkmokks julmarknad & kulturfestival

Världens mysigaste julmarknad hittar du i Jokkmokk! Andra veckan i december, sedan 2016. Norrbotten Grafisk Design stod bland annat för det grafiska konceptet, strategier i sociala medier och diverse trycksaker. Midvinter är en högtid som infaller mitt i vintern och har firats av många olika kulturer kring den 20-21 december, då vintersolståndet infaller. Ett sätt att fira midvinter i Jokkmokk är genom den årliga julmarknaden som erbjuder ny kunskap, personliga möten, goda samtal, gofika, matupplevelser, konst & designutställningar, unik shopping, musik och underhållning allt i en trivsam och stämningsfull miljö.

Läs mer »

Norrputs – Grafisk profil

Norrputs AB i Kiruna (tidigare Marias Puts & Städ) är städföretaget med det lilla extra, som skräddarsyr tjänsterna efter kundens behov. Norrputs behövde en ny identitet, vilket innefattade ett nytt namn, en ny grafisk profil och en ny hemsida. Norrbotten Grafisk Design var med från första steget där ett nytt namn skulle fram. Färger, typsnitt och bildspråk valdes ut med omsorg — allt för att skapa ett tryggt och proffsigt intryck.

Läs mer »

Öderyds Beauty & Nails – Webb

Öderyds Beauty & Nails, med bas i Gällivare, erbjuder tjänster för att dina händer och naglar ska må bra. Med djup kunskap — och ett sinne för service — kan du både boka behandlingar och få rådgivning. Men det saknades en hemsida. Norrbotten Grafisk Design hjälpte till med att bygga en hemsida där färg och utseende står i fokus. Komplett med bokningsintegration, prislista och superfina bilder. Varför inte boka en tid redan i dag?

Läs mer »
grafisk design

Jokkmokks Ridklubb – Logotyp

Logotyp stod på agendan! Men den här gången var det lite annorlunda. Jokkmokks Ridklubb råkade illa ut, och hamnade i en oförtjänt svår sits. Därför bestämde vi oss för att dra vårt strå till stacken — bland alla andra snälla bidragsgivare — och ta fram en ny, fräsch logotyp. Resultatet blev en logotyp som känns modern, men ändå genuin utan att vara platt. Precis som en företagsidentitet ska vara.

Läs mer »
Albumomslag till EP:n "Wonderful".
albumomslag

Tall Blonde – Albumomslag

Indieprojektet från Jokkmokk, Tall Blonde, släppte EP den 9 mars. Och Norrbotten Grafisk Design fick uppdraget att göra albumomslag. De bästa projekten är när två konstformer går ihop, vilket det gjorde här. Skivan då? Den är fenomenal! In och lyssna.

Läs mer »